För hennes skull av Charlotte S Bergenwitt

I Vinterviken står en övergiven bil och när poliserna Chandi och Martin kommer dit, så möts de av ett lik som saknar kroppsdelar. Det är svårt att identifiera den mördade mannen, som legat i bilen i ett år. Vem är han? Varför mördades han och hur har han kunnat ligga så länge utan att hittas?
Elina försöker stärka sig själv och hantera det faktum att hon delar sin kropp med andra personligheter. Dessutom så är självföraktet stort efter att hennes hemska historia kom upp till ytan. Genom föreningen Rise får hon stöd av människor med samma erfarenheter som henne själv.  Det ger henne en strimma av ljus och hoppet om en vän. Vid ett besök av Chandi får hon nya obehagliga syner och när hon berättar för Chandi stämmer detaljerna alltför väl in på fallet med den mördade mannen i bilen. Elina känner av mer mörker, frågan är vem hon ska varna och för vad?  Trots kollegornas misstro, så följer Chandi tråden och hamnar djupt inne i smålands skogar och gör en ohygglig upptäckt. 

Det här är den andra delen om polisen Chandi Kapur och Elina, tjejen som får förnimmelser om faror. Den första ‘I ljuset dansar skuggor’.
Polisens jakt på mannens mördare varvas med mer fördjupning i bokens olika personer. Som kollegan som kämpat för att få barn länge. Chandi som har en – oftast- härlig kärleksrelation. Och jag tycker om att vi får känna Elina mer, genom samtalen med hennes terapeut om övergreppen på henne som barn.

Boken är spännande och trovärdig, trots de övernaturliga inslagen.
Både en spännande deckare och en stark relationsroman! 


Utgiven av Storyside 
ISBN: 9789180610001
Antal sidor:  410

’För hennes skull’ av Charlotte S Bergenwitt