Själsfränden av Sofie Sarenbrant

Den tionde boken i serien om polisen Emma Sköld. 

På Västerbron ser Emma en kvinna med ett spädbarn i famnen. Hon står och balanserar på fel sida av räcket. Vad var det som drivit henne till att tro att den enda utvägen är självmord? Emma tar emot bebisen, men hinner inte fånga upp modern. Det skär i hjärtat och Emma tar det hårt. Utredningen leder till en kvinna som arbetar med en förening som är för livet, mot abort. Men om man är mot abort, hur kan man vilja döda ett spädbarn? 

Gunnar, den förre Rikspolischefen, rymmer från fängelset med hjälp av fd polisen Karim. Båda två jagar efter Emma, som var den som såg till att de burades in. De kommer sakta närmare Emma genom en aningslös kontakt. Tillslut ställs allt på sin spets.
Samtidigt med utredningen kring kvinnan och barnen, och den jakt som pågår både av och på Emma, så får vi ta del av det händelseförlopp som ledde fram till ögonblicket på bron. 

Som alla böckerna om Emma Sköld är det en välskriven spänning som skickligt väver in ett samhällsaktuellt ämne. Detaljerna är många, dialogerna är välskrivna och de gamla karaktärerna känns igen. Det är en bok om död, sorg, kärlek och vänskap. Om Självmord,  makthunger, hämnd och manipulativa människor. Och om filicid; När en förälder dödar sitt barn. 
Boken går att läsa fristående, men eftersom det är en handfull personer som finns med från början, så har det hänt en del under dessa 10 böcker. Jag skulle rekommendera att läsa dem från början. Det är en bra serie!  

Om du vill kan du läsa är mina tidigare recensioner om böckerna i serien.


Boken är utgiven av Bookmark förlag
ISBN: 9789189393394
Antal sidor: 444

Själsfränden av Sofie Sarenbrant