Rosbergs bokhandel av Anna Gustavsson

På den lilla bokhandeln i Rosberg jobbar Elin. Hon trivs jättebra, men den nya chefen är inte helt schysst. Elins schema ändras utan att hon meddelas och hon får skit för att hon missar arbetspass. Böcker hon beställt försvinner och allt som händer på jobbet är visst Elins fel. 
Hon blir ombedd att ta två veckors semester. Nu.

Sedan Elin flyttade från sin tidigare pojkvän så hyr hon en liten stuga på landet av Sture och Iris. I sitt eget hus har de en vattenläcka i källaren som de får hjälp av hantverkaren Fredrik att ta hand om. I samma veva kliver han in i Elins liv. Han är snygg, trevlig, hjälpsam och fyller det behov hon så väl behöver fylla. Men snart så börjar han ha åsikter om hennes lilla hus och att hon borde bo i stan. Den enkla fuktskadan hos hyresvärdarna blir bara större och drar ut på tiden. Dessutom så får hon känslan av att vara iakttagen och det finns tecken på att någon smyger runt stugan i mörkret. Obehagligt är bara förnamnet..

Det är en spännande debutbok i feelgoodstuk. Jag tycker nog att Elin var lite väl naiv i början, men det tog sig. En bra intrig och boken är både snabbläst och underhållande.
Om ensamhet, svek och manipulativa människor, men också om självständighet, gemenskap och att stå upp för vad som är rätt. 


Utgiven av Lava förlag 
ISBN: 9789189484702
Antal sidor: 183

Rosbergs bokhandel av Anna Gustavsson