Små söta ting av Camilla Dahlson

Emma är den där spindeln som har ett finger med i allt på jobbet. Hon hjälper till och avlastar. Tillslut tar det stopp. På väg hem efter jobbet så ramlar hon ihop och slår i huvudet., vilket leder till en lång sjukskrivning. Kerstin på jobbet lånar ut sitt sitt mysiga lilla hus i Kristianopel, för att Emma ska kunna vila upp sig ordentligt. 
Så möter hon Jonas, en lokal konstnär. Emma vill inte berätta att hon är sjukskriven så istället pratar munnen fortare än hjärnan tänker. Plötsligt har hon en del att ta tag i. Som att öppna den lilla inredningsbutiken “Små söta ting” i det lånade husets vardagsrum. Hur ska hon kunna dölja det för Kerstin? Och vad ska hon göra med känslorna för Jonas, när det är dags att flytta hem igen? 

Det är en lättläst bok med bra flyt i texten och väldigt levande beskrivningar av både miljöer liksom karaktärer. Värme, vänskap och kärlek blandas med hjärntrötthet, och det pinsamma i att som högpresterande vara sjukskriven. Stor igenkänning för många tror jag. 
Boken upprepar sig en del, och tankegången hos Emma är inte helt logisk, men å andra sidan så är det ju så hjärnan funkar när man är utbränd så sammantaget är det trovärdigt. 
En bok om utbrändhet och stress, men också om att våga lyssna till sitt inre och mod att förändra sitt liv.  


Utgiven av Lind och co
ISBN: 9789180182713
Antal sidor: 298

Små söta ting av Camilla Dahlson