Dags att tända stjärnorna igen av Virginie Grimaldi

Anna bor ensam med sina döttrar Chloè (17 år) och Lily (12 år). Hon jobbar på restaurang och livet är rätt tungt. Sena kvällar på jobbet och lite tid med barnen. Att hennes ex gärna vill komma tillbaka till henne, samtidigt som kronofogden står och stampar utanför dörren gör inte livet lättare. Så kommer dagen hon förlorar jobbet.
För att fly alla problem så lånar hon en husbil av sin pappa och tar med tjejerna på en roadtrip i norra Europa. Genom Sverige ända upp till Nordkap och genom Norge på vägen tillbaka. Det är en intressant resa, med många upplevelser och förtroliga samtal. De råkar förstås ut för lite strul och slår följe med ett gäng andra glada husbilsresenärer som gett sig iväg från vardagen av sina egna orsaker. 

Jag gillar att vi får följa med genom Annas tankar, Chloès bloggande och Lilys dagbok. Författaren har lyckats fånga uttrycket i alla tre åldrarna så bra, tycker jag. Det blir tre perspektiv på både resan och deras relation. Även relationen med deras pappa och vad som egentligen låg bakom skilsmässan tar sin plats och tjejernas insikt kring vad som hänt. Det händer mycket med en relation när man spenderar så mycket tid tillsammans på så liten yta. 

En bok om hopp, insikter och inre växande. Om äventyr, vänskap och norrsken, men även om psykisk ohälsa, våld i nära relationer, identitetssökande mobbing och autism.


Utgiven av Akademius förlag
ISBN:9789198740196
Antal sidor: 339 

Dags att tända stjärnorna igen av Virginie Grimaldi