Stjärnhus av Marlene Lindbäck

Efter en lång tids frånvaro återvänder Simone till Åland, tillsammans med sin son. Hon lämnade ett destruktivt förhållande och och flydde till New York, när hon insåg att hon var gravid. Åter på ön bär Simone fortfarande på den rädsla som ledde till att hon for, och hennes vardag begränsas av hennes olust i att plötsligt behöva möta sitt ex.  

Relationen till sin mamma Lisa är inte alls bra. Lisa var mer fokuserad på att arbeta än att vara mamma, men när Simone flyttade föll Lisas liv ihop. Återhämtningen tog tid. Lisa är glad över att ha både dotter och barnbarn i sin närhet och vill inget annat än att få vara en del av deras liv.  Hon försöker så gott hon kan att laga deras trasiga relation och gör allt som hon kan för att Simone ska kunna hitta ro igen. Men går hon över gränsen för vad som är lämpligt? 

En fin bok med massor av känslor. Om en mamma som längtar efter sin dotter, och en som som längtar efter sin far. Relationsband är starka, men ack så sköra. En ständigt närvarande rädsla och en lögn som förgör. Om relationer, hemligheter, rädslor, tillit och kärlek. Hur ens förflutna påverkar de val man gör idag. Och hur mycket påverkas livet av att leva i rädsla?  Finns det en gräns för vad man kan förlåta och vart går i så fall den gränsen?


Utgiven av Visto förlag
ISBN 9789178857043
Antal sidor 198

Stjärnhus av Marlene Lindbäck