Kristallklara nätter i juletid av Sarah Morgan

Årets julfirande kommer att bli lika fantastiskt som spännande! Tillsammans med man Seb och dottern Holly har Christy planerat in en vecka hos moster Robyn i norra Sverige. En moster som försvann från familjen när Christy var liten och som det inte har pratats om  sedan dess. Självklart följer även Christys allra bästa vän Alix med på resan. De har firat jul ihop sedan de var små. 
En vecka innan avfärd mot kallare breddgrader så kommer hon av en slump på att hennes man har hemligheter för henne. Hon måste stanna hemma och reda upp vad som händer! Hon ber Alix att åka före med Holly och ber även Sebs vän Zac att följa med, för hjälpa till med den aktiva 4-åringen. Det är bara det att Zac är någon som Alix har försökt undvika i flera år. Av flera skäl. 

I ett glittrande snötyngt norrland, sett ur ett brittiskt författarperspektiv, så avslöjas både hemligheter och drömmar, samtidigt som känslor väcks till liv. Miljön är så slående vackert beskriven, med norrsken, hundspann och en sprakande brasa. Åh vad jag vill åka dit! 
Perspektivet i berättandet skiftar från Alix och Christy, vilket jag tycker är bra när två skilda saker sker samtidigt på olika platser. Det är kul att följa de båda vännernas tankar om varandra. Vänskap, kärlek hemligheter, bråk och försoning. Om att försöka rädda sitt äktenskap, att läka sår från det förflutna och att våga bli älskad.
Allt inbäddat i ett gnistrande vackert vinterlandskap. 


Utgiven av Harper Collins  
ISBN: 9789150970869
Antal sidor: 346

Kristallklara nätter i juletid av Sarah Morgan