Sitta uppriktigt av Ann-Charlotte Boström

Susanna, Tomas och Maria bor i samma stad. De känner inte varann, men via en gemensam bekant börjar Maria och Tomas samåka, eftersom de arbetar på samma ort. Vad  händer mellan två människor som sitter tätt ihop flera timmar i veckan och pratar om det mesta? Inte oväntat uppstår en varm vänskap och kanske även andra känslor? 

Susanna och Tomas lever bredvid varann. De har varit gifta i många år och har två barn. Relationen mellan dem är minst sagt frostig och Susannas tankar om Tomas alla fel är många. Hon börjar ifrågasätta Tomas och hon synar deras förhållande och ser mest brister. Att Susanna tycker att hennes man är ‘enkel’ är tydlig. Och varför trivs han så bra med den där kvinnan han samåker med?  

Maria har bott ensam under några år och tillsammans med sina vänner på Hoggan´s café vädras alla ämnen och känslor. Hennes son i gymnasieåldern har flyttat tillbaka hem till henne, efter att ha bott med sin pappa i Frankrike i tre år. Maria har missat övergången från barn till vuxen och behöver återigen anpassa sig efter någon annan. Det är inte enkelt att försöka hitta tillbaka till relationen mellan mor och son. Hon tänker inte låta någon man ta plats i hennes liv. Allra minst en gift man. 

Vad tycker jag?

Boken är tankeväckande och lyfter olika perspektiv på kärlek, vardag, trygghet, svartsjuka och vänskap. På barnens uppväxt och föräldraansvar. Och hur ens eget beteende får konsekvenser för både sig själva, och andra. Jag hade uppskattat om varje kapitel hade inletts med om det var Susanna eller Maria som var i fokus. Vid flera tillfällen blev det lite rörigt med perspektivet, tycker jag. 


Utgiven av Lava Förlag
År: 2022 
ISBN: 9789189569966
Antal sidor: 267

Sitta uppriktigt av Ann-Charlotte Boström