Vallmosystrar av Josefin Sandblom

Lorina är 38 år och lever livet precis som hon önskar. Ett bra jobb, härlig vindsvåning och många vänner. Hon träffar sina systrar varje vecka vid deras mammas grav och hon delar livet med sin älskade sambo, Petri. Hennes tacksamhet är stor över att även han inte är intresserad av att skaffa barn. Det är så irriterande med alla som tycker att det är ‘dax’, att klockan tickar och att de varit tillsammans länge nog nu, för att skaffa bebis. *Suck*  

TIllsammans planerar de för Petris kommande 40 års fest, som förstås ska vara barnfri, och de tänker överraska sina vänner med ett bröllop. 

En dag kommer ett brev från en cancersjuk kvinna som ber om hjälp. Blossom, en elvaårig tystlåten tjej, kommer in i deras liv och omkullkastar hela Lorinas liv. Hon vill verkligen inte ha barn. Att behöva avstå vännerna, middagar, löprundor och allt annat. Hon vill inte!
Så till den grad att hon kanske inte ens tänker gifta sig med Petri.
Hur ska hon göra?

Det är en lättsam, underhållande och välskriven bok om något så tabubelagt som att inte vilja ha egna barn. Vem har med det att göra? En del vill inte. Andra kan inte. Varför är det ett problem för andra? Karaktärerna är trovärdiga och jag tycker om att det blir lite djupare funderingar om vad Lorina kan göra och bör lägga sig i. Svårt det där!
Jag hade lite svårt med tidsperspektivet, för plötsligt hade det gått månader.


Utgiven av Lind & Co 
År: 2022
ISBN: 9789180182690
Antal sidor: 287

Vallmosystrar av Josefine Sandblom