Urskog av Oscar Lind Alexandersson

Under hösten 1931 råder ekonomisk kris i landet och företaget som Knut satsat allt i, bär inte längre och familjen blir hemlös. Han tar med sin fru Elise, dottern Lilja och deras nyfödde son tillbaka till sitt föräldrahem i Åkersberga. En plats han svurit på att aldrig återvända till. Fadern Nils lever ensam sedan hans fru dog och han kämpar ensam på med jordbruket. 

Vid skogsbrynets kant ligger en ödslig gård, som ger tillräckligt för att Nils ska klara sig. Det räcker även till att ta emot sonen med familj när de kommer. Den stillsamma gården och skogen bär på ett lugn och ett mörker. Det finns en gammal uppgörelse, som är höljd i dunkel.
Snart händer det både märkliga och obehagliga saker och en morgon är nyfödde Alfred försvunnen, utbytt, och allt blir än mer intensivt. Nils har sina aningar om var barnen finns, om han lever, och tar med familjen ut i skogen för att leta. 

Det är en skräckblandad intensiv familjetragedi fylld med hemligheter, vidskeplighet och urskogen kraft som berättas. Det är brutalt, våldsamt och obehagligt. Höstens kyliga, fuktiga lukt och familjens desperata sökande tränger ut genom sidorna. 


Utgiven av Lava förlag
År: 2022
ISBN: 9789189484320
Antal sidor: 195

Urskog av Oscar Lind Alexandersson