Bävermannen av Daniel Sjöberg

Under midsommarnatten torteras och mördas i man, i en öde lokal i Enköping. När polisen förstår vem offret är inser de att det finns tusentals misstänkta. Över hela världen finns det personer som via nätet hotat den mördade efter en brutalt genomförd handling som hamnat på film och spridits på internet. Är han mördad på grund av det han gjorde? 

Mitt i sommarvärmen skrapar polisen ihop en arbetsgrupp från Enköping, Uppsala och Håbo som har ett rejält arbete framför sig. Polisen i fokus heter Sara och flyttade till Enköping för att komma bort från en personlig tragedi, som vi så småningom får ta del av. Hon har tappat gnistan, framtidstron och glädjen. Men det är hon som hittar ledtrådarna som för utredningen framåt. 
Medan polisen i Sverige jobbar på, sitter en man i USA och förbereder hämnd för ett oförlåtligt brott. Något som kan påverka politiken och framtiden för många generationer, både i USA och därmed även världen. 

Boken är spännande och berättar om hur enkelt det är att sitta bakom en skärm och sprida digitalt hat, och de sociala gränserna som internet har suddat ut. Det handlar om hämnd och trauman och vad det kan göra med en person. Tempot är högt, även om kapitlen är ganska långa. Jag gillar karaktärerna och trovärdigheten i berättelsen. 
Jag ser fram emot en fortsättning!


Utgiven av Lava Förlag
År: 2022
ISBN: 9789189484641
Antal sidor: 303

Bävermannen av Daniel Sjöberg

Ett svar på ”Bävermannen av Daniel Sjöberg”

Kommentarer är stängda.