Elddopet av Jesper Ersgård, Patrick Ersgård

Sam Milton skrev en bok som snabbt blev en världssuccé. Innan uppföljaren är klar, dör hans gravida tvillingsyster i en terrorbombning i Berlin, samtidigt som Sam pratade med henne i telefonen. Det förtog hans motivation till att skriva och han tappade riktningen i livet. Han blir kontaktad av Mona, aktiv inom en hemlig avdelning inom svensk underrättelsetjänst, som vill att han ska åka på ett uppdrag i Grekland. Till sällskap och backup får han med sig Isabell, en tränad agent. 

Uppdraget är rätt enkelt; Skriv en bok om grekiska viner och inleda kontakt med vinodlaren Nikos. Det är bara det att Nikos dessutom är en ökänd vapenhandlare, vilket är därför som underrättelsetjänsten är intresserade. Det går inte riktigt så enkelt som det var tänkt. Snart tror alla att han är den ökände Fenrir, en lönnmördare som flugit under radarn i många år. Så alla- jag menar alla- vill se honom död. 

Det är en välskriven bok, med bra mejslade karaktärer och beskrivna miljöer. Det är fyllt med humor, lite meta, en motvillig agent och en osannolik hjälte! Vem är egentligen att lita på. Det känns som en film, med rappa repliker och snabba kast. Båda författarna är ju manusförfattare, så det är kanske inte så konstigt. 


Utgiven av Lind & Co 
År: 2023
ISBN: 9789180186445
Antal sidor: 428

Elddopet av Jesper och Patrick Ersgård