Den bästa sommaren av Sarah Morgan 

Kathleen har fyllt 80 och saknar sina resor från arbetslivet, när hon for världen över med ett TV-team. Nu när hon nyss haft inbrott i huset, och råkade slå ner mannen som tagit sig in, så vill hennes dotter Liz att hon ska lämna huset och flytta till ett äldreboende. 
Kathleen själv tycker att hon vill göra den resa hon aldrig hann med i TV- En roadtrip på klassiska route 66 i USA! Till Liz stora förfäran, förstås.  Liz försöker hålla sig flytande i vardagen, med man, två tonårsdöttrar och en tydligen smått galen mamma. Hon planerar för det mesta för att allt ska funka. Utan henne rasar allt. 
Kathleen står på sig och resan blir av, tillsammans med Martha som gärna flyr över sommaren. Hennes ex är efterhängsen och hennes föräldrar bara tjatar. Så en betald bilresa över kontinenten känns som en bra grej. Om det inte var för det där att hon inte gärna kör bil.

Det är på en roadtrip man hittar sig själv, kärleken och vänskapen. Även om man kanske inte riktigt åker med i bilen själv, som Liz får erfara. En fin bok fylld med äventyr, insikter och glädje. Men även sorg, charm och problem i nära relationer. Varma karaktärer, underbara miljöbeskrivningar och en tänkvärd, välskriven bok. 
Jag vill också sätta mig i en Mustang och bara glida fram på vägen från kust till kust.
Vilken drömresa! 


Utgiven av Harper Collins 
År 2022 
ISBN: 9789150969955
Antal sidor: 317

Den bästa sommaren av Sarah Morgan