Blåklockor som klingar i natten av Linda Rakka

Morden vid Göta Kanal

John lämnar Luleå efter sin mormors död, för att lämna en släktring till hennes syster Iris. Resan är lika mycket en flykt från allt som hänt och ett hopp om en ny framtid, som att uppfylla löftet till mormor. Han ska köra ända ner till sommaridyllen Sparvdalen utmed Göta Kanal, där Iris bor i Kaptensvillan. På vägen får han sällskap av Teddie, vars förklaringar om vem hon är och varför hon vill resa är väldigt oklara. Killarna hon vill bort ifrån är duktiga på att spåra och de följer efter hela vägen söderut. 

Framme i Sparvdalen är Iris försvunnen. Död, hävdar många, men ingen verkar ha riktig koll. Varför har ingen meddelat släkten om det? I Kaptensvillan har en någon annan flyttat in. Det hela är rätt skumt och John bestämmer sig för att stanna kvar och ta reda på mer.  De tar in på pensionatet som drivs av Betsy och Sam. Det är välordnat, trivsamt och familjärt. John och Teddie trivs utmärkt! Det finns ingen som kan gissa att paret även driver en helt annan verksamhet, som är lite mer ljusskygg. 

Boken är en pusseldeckare och bjuder på både spänning, detektivarbete och vänskap. Det sker ett par mord, och vem som är skyldig står tidigt klart. Men vad finns det för motiv? Frågan är vad som hänt med Iris och det är mer än en invånare i Sparvdalen som kanske inte är riktigt så oskyldig som det verkar på ytan.  Boken är fylld med humor och värme, om än ett och annat mord. Lättläst och underhållande läsning. 


Utgiven av WAPI
År: 2022
ISBN: 9789180004961
Antal sidor: 330

Blåklockor som klingar i natten av Linda Rakka