Låt skogen leva av Nora Dåsnes 

Skolan behöver parkeringsplatser och skogen bredvid skolgården är perfekt för ändamålet. Om man bara bortser från att barnen gärna hänger där. När Bao får reda på att den ska huggas ner så protesterar hon. Det är ju deras skog! Tillsammans med Tuva, Linnea, och resten av klassen organiserar Bao en motståndsrörelse som försöker få skolans vuxna att förstå. Det är inte så enkelt. Hur ska de bli lyssnade på när de bara är 12 år? De vill ju  behålla sin älskade skog? 

En mycket bra serieroman om att vara tillräckligt stor för att förstå, men för liten för att bli lyssnad på. Kan man ändra på vuxnas beslut, även om man bara är ett barn? Bao gör allt hon kan för att det ska gå.
Underbara bilder och lätt text, även om ämnet som tas upp inte är så enkelt. 

Tycker du om serieromaner tipsar jag också om författarens första bok, Vita lögner, röda hjärtan. 


Utgiven av Alfabeta
År: 2023 
ISBN: 9789150122459
Antal sidor: 223

Låt skogen leva av Nora Dåsnes