Vatten över huvudet av Frida Gråsjö 

Hanna lever ett snabbt liv som advokat i Stockholm, blir sjukskriven och reser upp till morfar i Dalsland för att ta hand om honom ett par veckor. Han är slussvakt och stugan som hon tänkte vila upp sig i, har blivit byns samlingslokal. Där är det alltid människor som avhandlar allt från föreningsfrågor till byskvaller och fika. 

På den stora städdagen smiter hon undan till sin gamla trädkoja och ser därifrån ett gräl som slutar med att kommunrådet Ulf faller ner i slussfällan och återfinns död. Polisen och alla grannar är övertygade om att det är en olycka. Alla utom Hanna som tror att han blev mördad. Eftersom ingen tror henne så drar Hanna igång en egen utredning och involverar sin morfar i tankearbetet. Hon får reda på en hel del av grannarnas hemligheter och agg mot varann och blir mer och mer övertygad att en mördare går lös. Hur ska hon lyckas få polisen att lyssna på hennes teorier? 

Det är en härlig cosy crime, med många detaljer i både miljö och persongalleri. Bra blandning av personer från olika generationer och innehåller det mesta som behövs i en mysdeckare. En otrevlig människa som dör och många inte kommer sakna. Flera olika motiv, många potentiella mördare, nyfikna grannar och lite kärlek. Jag gillar Hannas sätt att bygga upp en ‘misstänkt-tavla’. En annorlunda och kul detalj! 

Jag har med en blurb i den här boken, även om jag blivit omdöpt till “Drolids_bokhylla” 😂


Utgiven av Bokfabriken
År: 2023
ISBN: 9789180313346
Antal sidor: 271

Vatten över huvudet av Frida Gråsjö