Moster Bedas Bidé av Mattias Kronstrand och Katarina Vintrafors

Medan badrummet ska renoveras hemma så får Saga och Edvin bo hemma hos moster Beda. Hon är den coolaste tanten de känner och där kan nästan allt hända. Det serveras Chipslåda och Pizzatårta till kvällsmat, men diskar gör hon inte. Det är tråkigt. Beda jobbar på bibliotek och älskar att läsa böcker. Hon har böcker som handlar om allt man kan behöva veta. Det blir en spännande vecka fylld med det mesta. Beda är slarvig, glömmer ofta saker men har ett mycket stort hjärta.
Barnen går till skolan, men Saga’s bästis Stina är alltid med den nya tjejen Elsa, istället för med henne. Det gör jätteont i magen. Edvin vill gärna att Abdi ska få vara med och spela boll på rasten, fast han inte är så duktig. Det tycker inte Jonte och Kevin. Edvin tystnar och följer med dem.Det gör jätteont i magen. Kanske har moster Beda en bok som kan hjälpa till med det också? 

Det är en ganska rörig bok, men mycket rolig. Det händer saker mest hela tiden och det roliga varvas med tyngre ämnen, som mobbning och utanförskap. Bilder som kompletterar berättelsen bra är målade av Katarina Vintrafors.
Recept på Bedas middagar och en lista över böcker som de läser tillsammans uppkrupna i Bedas läsfåtölj finns också med i slutet. Suveränt!


Utgiven av Kikkuli förlag
År: 2023 
ISBN: 9789188933751
Antal Sidor: 101

Moster Bedas bidé av Mattias Kronstrand och Katarina Vintrafors