Parasiten av Sofie Sarenbrant

Bok 11 i serien om Emma Sköld

Emma vilar upp sig tillsammans med barnen i skärgården, hemma hos Krille.Hon funderar över om det är dags att sluta som polis, efter allt som hänt. 
“Nyllet” blir kallad till stallet på Drottningholm, där Emma rider. Det har hittats en bränd kropp och bredvid den döde finns en lista, där Emma Sköld står som sista namn. Polisen kan snabbt konstatera att det är en dödslista och hoppas hinna få tag på de tre ännu okända människorna på listan, innan det är för sent. Men de kan inte hitta någon koppling mellan namnen. Emma blir inringd, men inte heller hon känner igen namnen. 

Parallellt med Emma och polisens arbete i nutid, kommer ett gammalt fall upp på bordet igen. För tjugo år sedan tar Rebecka, en ung mamma, med sin skadade dotter Elvira som är under året till akuten. Ett besök som förändrar familjens liv för alltid. 
Hänger det förkolnade liket i Drottningholm ihop med den gamla utredningen? 

Som i de tidigare böckerna tar även denna upp ett samhällsaktuellt tema. Denna gången är det hur ett en misstanke på akuten kan slå ett liv i spillror. Om hämndbegär, såriga syskonrelationer och en familjetragedi som får katastrofala konsekvenser. 
Även om böckerna är fristående, så vinner böckerna på att läsas i ordning eftersom mycket av kringberättelsen växer och relationerna mellan poliserna och deras familjer utvecklas med tiden. 

Jag har läst alla böckerna om Emma Sköld och du kan läsa mina recensioner här.


Utgiven av Bookmark förlag
År: 2023
ISBN: 9789189585874
Antal sidor: 402

Parasiten av Sofie Sarenbrant