Hämnaren av Vedran Maras 

Kriminalispektör Vide är överarbetad och lägger all sin tid på att spåra en kvinna som försvunnit tillsammans med hennes sexåriga hjärtsjuka dotter. Polisen har en stark misstanke om att det är Mario, make och pappa, som är ansvarig för försvinnandet, även om Vide är inte lika övertygad om det. Snart kopplas han bort ifrån fallet. 

Mario håller sig undan polisen och letar själv efter förövaren. Det är en jakt som är våldsam, och han håller kontakt med Vide under tiden. För att hitta i den undre världens träskmarker så tar han hjälp av en gammal kontakt. Får han hjälp där, eller blir han utnyttjad själv? 

Hedda är en journalist som väntar på det stora genombrottet. Hennes ex är framgångsrik i samma bransch och hon är hemma med deras gemensamma barn. Hon vill inte vänta på sin story utan söker upp Vide när han blir avstängd. Tillsammans driver de en egen utredning. Inte helt utan problem eller okonventionella metoder. 

Hur ska det gå för Mario, när han är jagad av både polis och kriminella? Vem är det som har hans fru och dotter? Och lever de ens fortfarande? 
Det är en mycket spännande och intensiv bok som drivs av korta kapitel med varierande perspektiv och många vändningar i berättelsen. Karaktärerna är intressanta och miljöerna är trovärdigt beskrivna. Det är detaljerat, utan att vara för mycket, och det är lätt att se personer, platser och händelser som på en film. Det är lite roligt när det ploppar upp namn, orter och byar som jag känner igen härifrån krokarna där vi bor. Tycker jag. 


Utgiven av Lava förlag
År: 2023
ISBN: 9789189741362
Antal sidor: 364

Hämnaren av Vedran Maras