Amerikansk melankoli av Joyce Carol Oates


Detta är ett urval av de finaste dikterna som JCO har skrivit under många år. Ämnena är breda, det är både stort, smått, politiskt och personligt. Längden på dikterna skiljer sig lika mycket åt som det tematiska. Förlust, kärlek, sorg och vår moderna samtid. Det är avväpnande, dramatiskt och fantasirikt. Fantastiskt!

Inte en bok att läsa från pärm till pärm, utan läs en dikt, blunda, fundera och kontemplera över vad där står. Det är ömsom tunga ämnen, likväl som lätta vackra ord. 

Detta är första jag läst av författaren, som har levererat böcker i över 50 år. Jag har också tittat på dokumentären om henne och blev väldigt nyfiken på hennes skrivande. Denna bok gjorde mig än mer nyfiken! Som poesi bör, så förstod jag inte vissa medan andra högg tag i hjärtat. Sådär som det ska vara. 


Utgiven av Harper Collins
År: 2022
ISBN: 9789150970913
Antal sidor: 129

Amerikansk melankoli av Joyce Carol Oates