Värsta bästa tonåren av Maria Dufva & Frida Garell

Boken är skriven för tonåringar, lärare och föräldrar och handlar om vad som händer i både kropp och själ under tonårstiden, med tanke på pubertet, skola, familjeförhållande, fester och internet. Den avdramatiserar ämnen som kan upplevas som jobbiga och har information om det som åldersgruppen behöver veta för att kunna fatta bra beslut. Det finns frågeställningar och råd om en mängd frågor från bland annat ekonomi, vänskap och alkohol. 

Boken är skriven av en kriminolog och en barnmorska som ofta möter många frågor kring mobbning, övergrepp, identitet och psykisk hälsa har här samlat en del av de tankar som många tonåringar bär på. Det är en välskriven handbok med fakta, bra att veta saker och berättelser från verkligen. Den ifrågasätter normer och sätter ord på även svåra känslor. Boken kan fungera som ett lexikon, en guide till ökad kroppskännedom och självkänsla, men även hur man kan påverka sin fysiska och mentala hälsa. 

En välskriven handbok med fakta, bra att veta saker och berättelser från verkligen. Den ifrågasätter normer och sätter ord på även svåra känslor. 
Mycket bra och informationsrik!


Utgiven av Bookmark Förlag
År: 2022
ISBN: 9789189393165
Antal sidor: 233

Värsta bästa tonåren av Maria Dufva och Frida Garell