Em av Kim Thúy 

Detta är en berättelse från Vietnam om det fasansfulla kriget, som skildras både från de unga amerikanska soldaternas stolthet och vilsenhet, men även från de fattiga vietnameserna som är fångade i ett obegripligt krig. Em betyder lillebror/lillasyster på vietnamesiska. 

Det är en språkligt vacker och poetisk historia om sammanflätade öden, om sökandet efter kärlek och att få höra hemma någonstans. Om hur barn till amerikanska soldater genom Operation Babylift evakuerades till USA. Det är bombningar av risfält och gummiplantager till nagelsalongernas framfart i väst. Och mitt i allt är det omsorg, kärlek, vänskap och hopp. 

Genom korta nedslag, som en uppspelad scen i taget, binder författaren flera olika berättelser samman. På vägen presenteras flera olika personer och inte förren på slutet är cirkeln sluten. 


Utgiven av Sekwa
År: 2021
ISBN: 9789189157170
Antal sidor: 156

Em av Kim Thúy