Morden vid havet av Anna Ihrén 

Åh! En pocket med tre böcker i en. Så smidigt!

Alla handlar om den något ostyriga utredaren Stella York som bor i Stockholm. Hon håller sig kanske inte alltid inom ramarna men hon löser fallet. Hon delar sin lägenhet med Jac, en ung hemlös man som Stella anställt som någon form av assistent. Han är organiserad och fixar det praktiska. Han får mat, husrum och följa med på alla hennes resor. Hennes far är en omåttligt rik aristokrat från England och förser Stella med mer pengar än hon vill ha.
Så härliga beskrivningar av städer, stränder, värmen och miljöerna. Jag gillar Stella, som inte räds att tänja på reglerna och hennes Jac som hjälper henne med allt. Bra med en backstory som kommer lite efterhand i serien, så både Stella och Jac växer som karaktärer.
En riktig sommarbok! 

“Prästinnans strand” utspelar sig i Albufeira, Portugal. Den svenske prästens fru har hittats mördad på stranden. Under Stella utredning visar det sig att frun har mycket att dölja. Är det orsaken till mordet?

Konstnärens ö” utspelar sig i Valldemossa, Mallorca. En student hittas mördad och den lokala polisen ber om Stellas hjälp. Snart sker ännu ett mord. Vad kan diktatorn Franco vara inblandad? Det var många år sedan han hade makten i Spanien. 

Den tredje delen “Fiskarens dotter” utspelar sig på Gran Canaria där en ung man hittas mördad i en båt. Det blir en jakt mot samhällsklass och grannar. 


Utgiven av: Word Audio Publishing
År: 2023
ISBN: 9789180007986
Antal sidor: 460

Morden vid havet av Anna Ihrén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *