Brottstycke av Maria Richardsson 

Hannah bor i Kinna och jobbar på cafe men drömmer om att bli journalist. Hon anmäler sig till en skrivarkurs där hon möter psykologen Jack och Leif, som är pensionerad polis. Jack skriver terapeutiskt, för att jaga ut en del hjärnspöken. Leif har fortfarande kontakt med jobbet och hans fru tycker att han ska använda sina kunskaper och skriva en deckare. De tre dras till varandra och jobbar tillsammans med nästa uppgift i kursen. 

När en kvinna, Elena, hittas misshandlad och död i sin lägenhet i Sätila så ser de tre kurskamraterna likheter med ett annat, två år gammalt mord i Skene. Då var det en man, Sam, som mördades med en hammare. Finns det någon gemensam nämnare? Hannah övertalar sina nya skrivarvänner att starta en crimepodd och tillsammans börjar de nysta i båda fallen. Med deras olika styrkor kommer de nära sanningen. Alldeles för nära! 

Det är en mycket spännande bok med inslag av svartsjuka, relationer, drömmar och vänskap. Jag tycker om att vi får följa med i flera perspektiv, både Hannah, Elenas och några till. Berättelsen är fylld av trådar som lixom trasslar till det för våra poddande vänner. Hur kan Leif fortfarande komma åt hemligt material från polisen? Och vad bär Jack på för hemligheter? Hanna är kanske aningens för naiv som litar på sina nyfunna vänner. Jag tycker det är ett smart drag att skriva om ‘bakom micken’ på en crimepodd, som är så poppis just nu. 


Utgiven av Word Audio Publishing
År: 2024
ISBN: 9789180006910 
Antal sidor: 343

Brottstycke av Maria Richardsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *