Hyperdulia av Desireé Ljungcrantz

Den här boken presenteras såhär:

”Hyperdulia” är en berättelse om liv och död, och om gränser mellan vansinne och skönhet. Om släkthistoriens konsekvenser och moderskapets ambivalenta position. En magiskt realistisk deckare med poetiska drag, en roman vars berättande pågår i flera lager, med sidospår och fotnoter som utvecklar och fördjupar historien. ”Hyperdulia” är en mycket speciell litterär upplevelse.

Och jag kan bara bekräfta. Ett helt nytt upplägg där varje kort kapitel är kompletterad med en fotnot, som vid en första blick inte alls har med texten att göra, men det kan vara ett ord, en känsla eller något litet som lyfts och ger nya höjder till texten.
Ju längre in i boken jag kommer desto mer fångad blir jag. Så vackert språk!

Boken är tunn, men med ett djup jag inte alls förutsåg. Den är uppdelad i tre delar, dottern, modern och mormodern. Jag vet inte om det är tre olika personer eller om det är samma kvinna i livets olika roller. Jag har medan jag läst, känt att det kan vara både ock. Det är en ganska svart bok som står i kategorin deckare, som den kanske ska göra. Men det är en mycket poetiskt och vacker bok trots svärtan.


Boken kommer från Ekström & Garay
ISBN 9789189047013