Skuggsystern, Stars bok, av Lucinda Riley

Del 3 i serien De sju systrarna

Star är den tredje systern som kom till Atlantis. Hon har levt ett symbiost liv med något yngre syster CeCe och har genom åren nästan aldrig pratat. Hon har istället låtit systern föra hennes talan och att ta alla beslut för dem båda.
När Pa Salt dog så köpte CeCe en fin lägenhet åt dem i London.

Stars koordinater leder till Londons East End och när hon till slut öppnar sitt kuvert från sin adoptivfar så hittar hon en liten juvelbeströdd porslinskatt och en hänvisning till en mycket gammal bokhandel i London. Den ägs av Orlando och hans bror Mouse, även om det är Orlando som driver butiken och även bor i lägenheten ovanpå. Deras kusin Marguerite och sonen Rory, som bor tillsammans på det bedagade godset High Wealds har även de en stor roll i hennes nystande för att komma åt sin egen historia.

Flora, som är huvudperson i den historiska delen, är en stark kvinna som kämpar mot och med kärleken. Hon känner sig utanför societeten och förstår inte riktigt varför hon har en känsla av att vara undanhållen.
Vi träffar författarinnan Beatrix Potter, som på olika sätt ger Flora styrka och mod. Alice Keppel, en socitetsdam och en ’godkänd’ älskarinna till kung Edward VII (Bertie) tar in henne i sitt hem och låter henne delta i den överdådiga överklassens festligheter.

Hur hänger det ihop med Stars liv?
Den alltigenom tysta Star hittar en röst, och en plats och en historia!
Och det är en fantastisk resa hon ger sig ut på.
Nästa del är förstås CeCes bok; Pärlsystern, som är så tätt sammanvävd med Star.

Recension av Maias bok, del 1
Recension av Allys bok, del 2

Lucinda Rileys officiella sida med bakgrundsfakta kring bokens historiska personer är intressant att läsa efter man läst boken. Kul!


Boken kommer från Bazar förlag
ISBN 9789189057029