Ellie och Harpmakaren av Hazel Prior

Ellie bor med sin make Clive i utkanten av Exmoors hed på den brittiska landsbygden. Hon är hemmafru och förhållandet är inte riktigt rätt balanserat. Clive är kärleksfull även om han är ganska kontrollerande.
Ellie tycker om att vandra på heden och en dag går hon förbi en lada och möter Dan. Han tillverkar de alldeles mest utsökta harpor och ger en vacker körsbärsfärgad lite harpa till Ellie. Clive blir arg när hon kommer hem med harpan och övertalar henne att lämna tillbaka den. Detta leder till att hon låter harpan stå i ladan och hon istället går till ladan – och Dan- och övar varje dag.

En vacker vänskap utvecklas och vi får lära känna Ellie, hur hon lärde känna Clive och hur de blev ett par. Och hur hans kontrollbehov övergår i sjukligt beteende, våld och galna idéer. Ellie kämpar för att må bra och att dölja sin nya vänskap med Dan och att hon fortsätter spela harpa.

Dans sociala skills är inte sådär jättebra men han är fantastisk på att bygga harpor och han lever ett väldigt inrutat liv för att må bra. Men Ellie vänder hans liv uppochner. Hon får reda på saker som Dan borde veta om.

När Clive tillslut får reda på att Ellie träffar Dan regelbundet så drar han sina egna slutsatser. Allt blir kaotiskt! Hur ska de klara sig igenom det här?

Jag gillar att boken handlar om en kille med en så tydlig aspergers, men det är kanske för att jag har det nära mig själv. Sättet han pratar på, hans saknade sociala färdigheter och hans övertygelse att göra allt på sitt sätt. En fantastiskt kärleksfylld bok.


Boken kommer från Harper Collins
ISBN 9789150943504