Planera för din hälsa av Sanna Sporrong

Jag tänkte att det var dags att ta tag i kragen och göra något åt livet igen. Tidigare har jag gått ner 20 kg, som jag har hållit kvar. Jag lever med kronisk smärta och fick för sådär en 10 år sedan något som troligtvis var en stroke, enligt läkaren, och jag har en högersida med nedsatt känsla motorik och styrka och en stor rörelseproblematik.
Jag har en halvtidstjänst, men provar för tillfället att jobba 75% för att dämpa stressnivån. Och jag har flera i min närhet med olika NPF-diagnoser. Det är min vardag.

Jag har tittat lite på alla olika Sporrongböcker, de är så fina!
Men sak i taget, och att planera för hälsan kändes som ett bra steg.

Jag tycker om den!
Det är så pedagogiskt med tankar och inspiration som inledning. En del frågeformulär där jag behöver fundera över och formulera och reflektera över vad jag ser i dag, hur jag mår, vad jag vill förändra, varför och hur jag tänker att det ska gå till.

Nästa del, dagboken, är väl genomtänkt och jag tror att det till en början kan vara lite svårt att få till och svara på frågorna, men ju längre tid man gör det, desto lättare och naturligare blir det att skriva. Som med det mesta. Även till denna delen finns en presentation och vägledning till hur du ska fylla i.

På flera ställen i boken finns det avdelat med peppande citat. Jag kan önska att de var på svenska istället, men det spelar kanske inte så stor roll?

Jag har faktiskt inte börjat fylla i den än, för när jag fick hem den så hände det massa annat som jag inte kunde påverka. Livet tog en helt annan vändning än den jag önskat och jag avvaktar en stabil grund igen, innan jag kan fokusera på att planera hälsan.
Just nu är det mer fokus på andning och att särbon ska bli frisk igen. Och kaoset på jobbet, skolan och hela samhället, i spåren kring corona ska lägga sig.

Sanna har ett nyhetsmejl man kan prenumerera på via hennes hemsida, Sporrongform. Stort TACK Sanna, för din pepp och återkoppling.


Boken kommer från Tukan förlag
ISBN 9789177839071