Badhytten det som göms i sand kommer fram ibland av Christina Olséni och Micke Hansen

Detta är den första boken i serien Mord i Falsterbo.

Det är början av sommaren, innan turisterna invaderat Falsterbo. En mycket tidig, mycket vacker lördagsmorgon går vännerna Egon och Ragnar tillsammans med systrarna Elisabeth och Märta för att tjuvspela på den fina golfbanan. Som pensionär har man den rätten. Det verkar bli en alldeles strålande dag, ända tills hål två. Då bollen landar i bunkern. Och där ligger även Sven Silfverstolpe död. Det är golfklubbens ordförande. Vännerna tror att det är de som har dödat honom med sitt slag och för att dölja sin inblandning lyfter de in Silfverstolpe i hans egen golfbil och kör upp honom till klubbhuset. Sen snurrar det vidare och vidare.

Fredrik är sjukskriven åklagare och Egons brorson. Han får tillsammans med Falsterbos poliser Lisa och Mårten ta sig an fallet. Den nyinrättade polisstation ligger på andra våningen i församlingshemmet.

Det förekommer storslagna planer i hemlighet, fler mord och även Falsterbo horse show är med på en hörna. Eller iallafall en av de prisvinnande hästarna..

Det är sommar, sol och helt omöjligt att försöka lista ut vad det är som egentligen har hänt.. Det är först i de sista kapitlen som allt får sin lösning.
En mycket, mycket skruvad deckare med många skratt.

Det är som sagt den första boken i serien och det är mycket personpresentationer, men det är snyggt gjort. Lätt och bra inbakat i historien.

Jag har även läst och recenserat Strandhotellet, bok 4.
Och jag tycker det funkar bra att läsa dem i oordning. Även om vissa detaljer växer fram under seriens gång.


Boken kommer från Pocketförlaget
ISBN 9789175791562