Brister av Alexandra Thomas

Sofia driver ett managementbolag med K-M i Göteborg. Företaget går bra och de har många uppdrag. K-M är driven och tar in många jobb, som han sedan låter Sofia jobba med. Han anställer, på något lösa grunder kan jag tycka, Fredrik och Ellie.

Ingen av dessa fyra lever något tryggt liv.
Sofias man har lämnat henne för en annan och hon vet inte riktigt var hon har sin kollega K-M. Hon dras till honom och vill ha honom, men hon söker sig till andra män.
Fredrik har farit land och rike runt och jobbat. Han vill förtränga sin uppväxt och försöker skapa en relation med sin 16-åriga dotter som bor i Stockholm.
Ellie är övertygad om att hon är ansvarig för sin makes död och har bosatt sig i sin mormors hus ute på en ö i skärgården.
K-M är snabb, intensiv, tilldragande och övertygad om att hans fru är otrogen.
Men vem är egentligen K-M? Hans beteende blir märkligare och det är svårt att hitta uppgifter på honom som styrker hans historia.

Boken fångade mig inte till en början. Jag upplevde den som rörig, men så kom det en vändning. När allt kring K-M blev klarare så gick allt snabbare. Det blev spännande och lättare att följa med i texten.
Språket är bra och det finns något annat där. Jag kan inte riktigt sätta ord på det..
Slutet känns aningens tillrättalagt, men ändå helt ok.

Det är en debut. Jag tror att bok två kan bli bättre. 🙂 Och jag ska läsa om den om ett år eller så, för att se om jag kanske läser den på ett annat sätt då..


Boken kommer från Visto förlag.
ISBN 9789178851614