Alicia Månstjärna av Nils-Petter Löf

Åh vad jag tycker omslaget är snyggt, men det ser ut att vara en läskig bok. Det lovar jag att den inte är!

Alicia är en tjej som är allergisk mot solljus. Hon flyttar runt mellan små fallfärdiga hus med sin morbror. Hon får inte gå ut. Hon får inte prata med någon och om det kommer någon och pratar med morbrodern, så dröjer det inte lång tid tills de flyttar till ett nytt ställe.

En dag när hon sitter inlåst i sitt rum, så händer något konstigt. I all frustration där hon sitter lutad mot dörren, så ramlar hon bakåt. GENOM dörren. Hon kan inte ta sig tillbaka och nu kommer morbror hem. Hon ser en låda i rummet som hon gömmer sig i.
När lådan öppnas så är hon någon helt annanstans. Hon förstår inte!
Var är hennes morbror?

Istället är hon på Minerva, en skola för magiska varelser; Vampyrer, varulvar, älvor, troll, demoner mm.. Det finns olika elevhem, och hon hamnar förstås i ”fel” del. Tillsammans med den pladdriga Celina får hon lära sig varför hon inte tål solen. Hon är faktiskt vampyr!
Och det finns någon som vill se henne död och det med hjälp av någon som är inne på skolan.

Det finns rätt många drag som påminner om Harry Potter. Den övernaturliga världen som finns parallellt med den mänskliga, de olika motsättningarna mellan elevhemmen, skolkampen, den säregna idrotten, hotfulla lärare och en huvudrollsinnehavare som inte vet om sin bakgrund. Och det är hon som är utsatt, hotad och med hjälp av en märklig sammansatt grupp så tar hon sig an alla faror som hotar.
Det är en bra bok. Jag tappade tråden några gånger, men om det är en brist i berättelsen, eller i min något stressade hjärna tänker jag låta vara osagt.
Boken vänder sig kanske främst till unga vuxna, men jag tyckte om den..
Och jag gillar att slutet nästan lovar en ny bok!


Boken ges ut på Whip media.
ISBN 9789188945907
Köp hos Bokus / Adlibris