Månsystern, Tiggys bok, av Lucinda Riley

Tiggy är syster nummer fem.
Hon jobbar på en snart nerlagd viltvårdsanläggning i Skottland och verkar ha en nästintill övernaturlig hand med att läka djuren. och när det är dags, flyttar hon med vildkatterna till godset Kinnaird, som drivs av Charlie och hans motsträviga fru.
Hon lär känna den lilla personalstyrkan och älskar att vara i den skottska naturen, men hon längtar till Afrikas savanner och jobba med de stora viltet.
Eftersom Kinnaird är ett ganska nergånget gods med mycket skulder, så är det osäkert om hon kan vara kvar där så söker hon en tjänst som vårdare i Sydafrika.
Zed, en man som figurerat i tidigare böcker, hyr in sig på godset och ställer till förtret för Tiggy. Han har ställt in sig på att fånga henne, hon är charmad, men inte övertygad.

I utkanten av godsets ägor bor en gammal romsk man, Chilly, som säger att han visste att Tiggy skulle komma till honom och att hon inte kommer att stanna kvar där. Han hävdar dessutom att de har släktband och bekräftar att hon har helande händer och säger att hon ska söka sitt förflutna i de magnifika grottorna utanför Sacromonte, Spanien.

1912 föddes Lucía i en av grottorna, där familjen hade sitt hem. Vi får följa med på hennes framgångsväg, från det att hennes pappa fuskade in henne på en flamencotävling i tioårsåldern tills hon blev La Candela, den mest framgångsrika flamencodansösen av sin tid. Vad hon än gör, vilket pris hon än vinner och hur hon än erövrar land efter land, så vill hon ha mer.
Under Francos förtryck lyckas de smita ifrån Spanien och ta sig till Sydamerika. När de så småningom kommer tillbaka till Spanien har allt förändrats, utom Lucías ständiga önskan om mer.

När Tiggy inser hur hennes liv hänger samman med Lucías, faller många pusselbitar på plats.

Denna boken var lite rakare i berättelsen än de tidigare i serien.
Det uttalades tidigt hur släktbandet var mellan de båda berättelserna. Det gjorde inget, för jag tyckte att det var nutidsberättelsen som tog plats och fyllde ut denna boken bra.
Jag tycker om hur det blev tillslut!

Länkar till de recensionerna jag skrivit om de tidigare böckerna.
Maias bok, del 1
Allys bok, del 2
Stars bok, del 3
CeCes bok, del 4


Boken kommer från Strawberry förlag
ISBN 9789189057302