Det enda du behöver av Sylvia Liden Nordlund

Den tredje, och sista delen i serien om Mia. De tidigare kan du läsa om här: Allt det du måste och Om du bara vågar.

Mias mor har blivit så tunn under våren och Mia har dåligt samvete över att hon inte tjatat mer om att modern ska uppsöka läkare. Det visar sig dock att hon varit hos doktorn med inte velat berätta något. Modern har cancer och har inte så lång tid kvar att leva. Det ställer allt på ända för Mia. Hur ska hon kunna finnas där för sin mor som hon genom åren aldrig känt sig älskad av? Får man känna att det ska bli skönt att hon dör? Kommer hon hinna ställa alla frågor hon vill ha svar på och kanske försonas, om inte förlåta sin mamma?

Relationen med dottern Frida är fortsatt komplicerad. Frida har svårt att förlika sig med att Ola har kommit in i deras liv och tar plats. Han tycker från sitt håll att Mia är alldeles för vek i sitt förhållningssätt till Frida. Det är en mycket krånglig ekvation att lösa. När Frida som tidigare år, åker till Grekland med vännerna så måste föräldrarna ta sitt ansvar och samarbeta.

Torbjörn, exmannen, verkar ha nått nya insikter i och med det nya förhållandet och hon är faktiskt lite svartsjuk på honom. Tänk att få ha en fungerande relation till både den nya kärleken och dottern. Och Frida tyr sig mer och mer till pappan. Det river djupt i mammahjärtat.

Kan hon få ordning på sitt liv? Kan Ola och Frida komma överens?
Och sin egen relation med sin dotter, går den att laga? Hennes sår efter sin egen mamma är tunga att bära. Tur att hon har både Serena och Vendela att prata med.

Boken är lika tänkvärd och insiktsfull som de tidigare. Att hitta en balans i ett nytt liv som tar avstamp i så mycket sårad självkänsla är inte alls enkelt. Det är en bra avslutning på feelgoodtriologin.

En sak jag har lite svårt för är att alla fortfarande firar midsommar tillsammans. Mia, hennes gamla familj, deras nya kärlekar och alla är ändå en stor härlig samling.
Jag vet att det KAN fungera så, men det tillhör inte vanligheterna…


Boken är utgiven på Förlagshuset Siljans måsar.
ISBN 9789188939166