Det dolda arvet av Eva Kiani

I världen Rodinia, i staden Vorna bor syskonen Quara och Quinn hos sin moster Quee. Deras föräldrar är döda och deras bror Quarx har flyttat till Trädbyn. 

När Quinn går utanför det tillåtna gränserna, sådär som han brukar så hittar en av den gamla tidens amuletter. Den hänger runt halsen på en ferdang. Kan det verkligen stämma? Hur är det då med alla andra barnsagor och skrönor om magi, magiska väsen och övernaturligheter?
När Akiro Rödrock, Vornas rådschef, får reda på Quinns utflykt startar en lång kedja av händelser som leder alla tre syskonen ut på en lång resa. Ibland tillsammans, ibland på olika vägar.
Vad är det som Akiro döljer? Och vad är det Quee inte minns? Syskonens mormor hade vissa färdigheter, kan det finnas en koppling mellan det och det som händer nu?

Sefides är en vilour som sitter inlåst i det spruckna berget, fängslad av sina sju syskon för många, många år sedan. Lyckas den bannlysta Imran Silvertörne samla alla amuletter för att befria Sefides?

Det är en spännande bok fylld med magi och äventyr. Eftersom det är en helt ny värld vi får besöka så är det mycket nya namn, platser och förklaringar till det som hänt förut och det som pågår just nu. Och hur världen är indelad. Det är lite rörigt och jag har säkert missat en del detaljer, men inget som jag tänker på. Handlingen går framåt och växlar mellan syskonens olika sällskap och resor.
Så bra bok och en klassisk kamp mellan gott och ont.
Hur det går? Jag vet inte- detta är första boken i en triologi!


Boken är utgiven av Hoi förlag
ISBN: 9789176972298