Minas hus av Heidi Bjornes

I det vackra huset på Strandvägen har Mina bott i hela sitt liv.
Efter att hennes Lennart dog för 19 år sedan och hon blev ensam, har det stora huset blivit som en fristad för personer som behöver en plats att vara på. Själv börjar hon bli rätt virrig och dement.

I huset bor Lillian, Anna, Johan och Egorbert. Fyra udda personer som inte har något gemensamt med någon annan. Men vänskapen som växer fram mellan dem, ingjuter mod att förändra sina liv och att våga ta de chanser som kommer.

Att fly ett våldsamt äktenskap. Att lämna ensamheten. När huset brinner ner eller när den man lever med, är otrogen- igen.. När man mest känner sig som en hemhjälp i sitt hem..
Då är det rätt bra att kunna gosa in sig i värmen i Minas hus.
Men kommer de ta sig därifrån? Vågar de ta steget ut i verkligheten igen? Eller stannar de kvar i husets värme och trygghet?

Det är spännande att följa med på deras olika personliga resor.
Efterhand får vi möta fler personer som vävs in och både nya och gamla bekantskaper tar plats i huset och trädgården hos Mina.

Det är ganska många människor med olika historier och korta kapitel, som kan bli lite rörig. Men det är en varm och mysig bok om vänskap, kärlek och att våga att börja om.
Mycket humor, vardag, igenkänning och lite skruvade personligheter.


Boken kommer från Bazar förlag
ISBN: 9789189057388