Kajakbyggerskan av Gunilla Cullemark

Mia är nyseparerad och känner sig övergiven och sviken. Hon är skeptisk till både medicin och terapi men orkar inte gå till jobbet, så hon stannar hemma och fyller dagarna med att slösurfa på nätet och betrakta livet utanför sitt fönster.

En dag så fastnar hon på en webbsida om Jim. Han bor i Australien och visar i detalj hur man bygger en kajak i trä. Utan att hon riktigt förstår varför så mejlar hon honom och ber om vägledning. På något sätt har hon bestämt sig för att bygga en träkajak!

Hon inser att en tvåa kanske inte är rätt plats att bygga ens en kajak på. Hon kommer i kontakt med Lennart och hyr istället en del i hans verkstad. Ett steg i taget tar hon tag i det praktiska, börjar medicinera, prata med andra och långsamt börjar hon leva igen. Bit för bit så blir kajaken sågad, slipad och sammansatt. Precis som Mia.

Alla personer kring Mia är väl porträtterade och tillsammans med Jim, på mejl, grannen Micke, Lennart, systern Lena som oroar sig massor och den struliga, men omtänksamma systerdottern Elin så kommer Mia sakta tillbaka till en vardag som är hållbar.
Trots mycket sorg, framtid, saknad, vänskap och kärlek.
Det är en ganska långsam bok, men en oväntad, lågmäld pärla om en inre resa mitt i livet.


Boken är utgiven på Hoi förlag
ISBN: 9789176972281