Stormvakt av Kristina Ohlsson

Första boken i en ny deckarserie som handlar om August Strindberg. Han är finansmannen som lämnat det hektiska livet i Stockholm till fördel för Hovenäset, ett gammalt fiskeläger i utkanten av Kungshamn. Han planerar att förverkliga en dröm att öppna ”Strindbergs second hand” och ett arbete med något han gillar. Grannarna tycker att det är lite suspekt att flytta från storstan till mitt ute i ingenstans. Och till just det där huset? Hur kommer det sig? Är han möjligen släkt med den kände August Strindberg?

Samma oväderskväll som han anländer till byn så försvinner den omtyckta läraren Agnes spårlöst. Hon verkar ha levt ett lyckligt liv med sin make och tonårsson, men under ytan var nog inte allt så bra. Hela samhället skakas av hennes försvinnande och många tror att hon har halkat och fallit i havet. Andra gör kopplingar till ett trettio år gammalt mord, något som polisen tidigt avskriver som troligt.  

Tillsammans med mängder av frivilliga letar polisen dag och natt men det är svårt att hitta några ledtrådar. Ansvarig polis Maria Martinsson drar slutsatser från sitt eget liv, en vardag som som hon inte delar med kollegorna. Farhågorna kring försvinnande och hoppet att hitta Agens levande sjunker för var dag. Vad är det hon har råkat ut för? Och varför bär August en obehaglig känsla att han själv sitter på en del av svaret?

En lysande start på en ny serie som fångar från första sidan. Kristina är duktig på att bygga upp stämning och det är fler än en gång som händelserna tar en ny vändning.
Jag ser fram emot kommande böcker.


Utgiven av Forum förlag  
ISBN; 9789137156804