Ett oväntat arv av Sofia Ymén

På Fors gård utanför Kungsbacka kämpar Madeleine med att få det att gå runt efter att hennes föräldrar omkom i en bilolycka för ett år sedan. Hästgården har drivits i flera familjegenerationer och nu ligger allt på Madeleine och hennes bror Erik. Arbetet med att få tillbaka tidigare investerare år trögt och Erik han är mer intresserad att åka Europa runt och tävla i ryttartävlingar än ta hand om gården. Så Madeleine känner sig rätt ensam.
Frågan är om hon ska driva gården som hennes föräldrar alltid gjort, eller ska hon våga förändra? Går det att satsa sig ur en kris?

Henrik är hovslagare, har vuxit upp på granngården och har varit vän till familjen sen de var små. Hos honom hittar Madeleine både stöd och pirrande känslor. Det är bara ett problem; Det var Henrik som körde bilden den där natten då olyckan skedde.

Mormor Vera är en bitter tant vars historia vi får följa sedan hon var liten. Hon har inte haft en enkel resa och det är ganska enkelt att förstå de val hon gjort i livet. Även om det nu kanske sätter en och annan käpp i hjulet för Madeleine.

Det är en hästbok, men eftersom mitt hästintresse tog slut nån gång i mellanstadiet, eller när det nu var jag slutade rida, så var jag lite tveksam. Men det är en feelgoodbok som fokuserar på relationer, hemligheter och kärlek så hästbiten går att överse med. 😉
En varm bok! Jag ser fram emot nästa bok, för det planeras att bli fyra.


Boken är utgiven av Printz publishing
ISBN: 9789177712749