Försvararen av Anna Karolina

I denna nya serie får vi följa Ebba Tapper, som tidigare arbetat som polis på avdelningen för grova brott. Hon slutade vid polisen efter en tragisk händelse, som hennes chef skyllde på henne. Det tog henne hårt och hon dricker alldeles för mycket.

Tvillingarna Jasmine och Nicolas Moretti firar julafton med kokain och lite annat. Det är dagen före deras 30års dag och Jasmine är övertygad om att en av dem kommer att dö i natt som hon en gång blivit spådd. Nicolas skrattar bara bort det, men när han vaknar till ur ruset är Jasmine död. Och det är bara han i lägenheten. Han ser otroligt skyldig ut och anhålls.  Eftersom Nicholas är fd elitfotbollsspelare så är mordutredningen av hans syster Sveriges just nu hetaste mordutredning.
Till hans försvar står den glamorösa Angela Köhler, som driver en framgångsrik advokatbyrå, Hon söker upp och anställer Ebba som utredare och biträdande jurist med målet att få Nicolas frikänd. Ett jobb som hon gärna ger sig på och gör det bra. Även om det är lite svårt att möta gamla kollegor och sin förra chef. Frågan kvarstår: Är Nicolas verkligen oskyldig? Det blir en maktkamp som båda sidor vill vinna.

Det är högt tempo, spännande intriger och intressanta karaktärer. Med gott om hemligheter hos alla inblandade blir det en och annan twist i historien.


Boken är utgiven av Bokfabriken
ISBN: 9789178354870