Tjugo träd och en apelsin av Hamdi Özyurt

I skärpunkten mellan sen natt och tidig morgon möts en man och en kvinna på en tågstation. De känner inte varandra med båda är födda utanför Sverige. Mannen är på väg hem från en prisutdelning. Kvinnan har blivit frånåkt av basketlagets buss.
För att fördriva tiden i väntan på tåget hamnar de i samspråk. Mannen tecknar ett porträtt av kvinnan, berättar hon historien om sin farfar Harry.

Berättelsen börjar hos en ung Harry som växer upp på Korfu, gifter sig och åker till New York och arbetar. Frun vill inte följa med utan stannar kvar i Grekland och uppfostrar deras barn, medan Harry kommer hem varje sommar. När barnbarnet föds blir hon snabbt en favorit och trots att skaran barnbarn växer, så är hon alltid favoriten.

Det är en verklighetsbaserad kärlekshistoria, men inte mellan ett kärlekspar, utan det starka bandet mellan en farfar och hans sondotter. En fin, kärleksfull berättelse om en mans hela liv.


Boken är utgiven av Storge förlag
ISBN: 9789197777407