Utloggad av Lilly Emme

Katie är 30 år och hon har alltid velat bli författare. När hon gick på universitetet i Hull så bildade hon och hennes tre vänner kvartetten Skrivsystrarna. De lovade att stötta varandra och se till att alla fyra ska bli utgivna författare. Nu har alla – utom Katie- gett ut böcker. Hon försöker glädjas åt de andras framgång, men det är svårt när hon själv hela tiden refuseras. Tillsammans med stressen i att alltid vara på sociala media där alla lyckas och så skriver hon ett långt mejl till en av sina bästa vänner, från barndomen, där hon sågar hela branschen och sina skrivsystrar. Men i sin frustration råkar hon skicka det till fel person och det läggs istället ut på nätat. Det är inte populärt och hon drar sig undan. Hon slänger telefonen i Themsen och lämnar London.

Hon åker till tha Lake district och hälsar på sin mammas kusin. Det är lite svårt att vänja sig av det där med att titta på telefonen var femte sekund. Att plocka upp mobilen för att söka efter nåt på nätet. Eller att ta en bild att lägga upp. Men efter ett par dagar, efter en vecka så går det lättare. Och även om Katie har lovat att inte skriva något mer, så finns det en berättelse som liksom sipprar ut i anteckningsböckerna. Men den ska ingen få läsa.

Det är en bok fylld med fart, glädje och sorg om drömmen att bli författare. Förlagsbranschen är en hård värld med tuff konkurrens. Hur mycket kan man avvika från själv för att få sin bok utgiven?  Kan man låta bli att synas i sociala media?
Utloggad handlar också vänskap och förlåtelse.

Jag gillar hur Lilly fått naturen så levande. Jag vill åka dit! Och jag önskar så att få träffa Daisy. Vilken cool tant!


Boken är utgiven av Historiska media
ISBN 9789177892083