Älskaren av Pia Kask

En sen kväll blir en kvinna påkörd, bilen smiter iväg och det utlöser en hel rad otäcka händelser i Wästholm. När hemmafrun Dorina Novak blir brutalt knivmördad i hemmet kopplas Henrietta Rollins team in, däribland civilutredaren Hannah Fors. Är mordet ett inbrott som gått snett? Eller är det ett vansinnesdåd? Det visar sig snart att det inte var Dorina som var måltavlan, då det sker fler mord inom samma familj. Det är ett ganska rått och svårlagt pussel.

Hannah och Henrietta har fortfarande sina möten på baren, eftersom de övriga i teamet inte ska veta vem hon är, även om de vet om att Hannah tillhör deras team.
Rollins har ont i magen och det blir bara sämre och sämre, tillslut påverkar det arbetet.
Hannahs förflutna kryper närmre och hennes bror försvinner, trots att skyddet kring honom är så stort.

Bokens persongalleri växter i denna andra bok. Henrietta Rollins team presenteras lite mer och det kommer in en Emelie i teamet, förstås mot Rollins vilja. Varför vill polismästaren sätta en gröngöling på henne? För att spionera, eller har Emelie ett eget motiv? Barägarinnan Gloria får mycket större utrymme i boken och det är en intressant karaktär.

Det är en bok med välskrivna karaktärer och situationer. Den är fylld med svart humor, vänskap och sorg.

Det här är den andra delen i serien om Hannah Fors, jag har även recenserat den första delen Bestraffaren. Del tre Fadern kommer i maj 2021.


Boken är utgiven av Hoi förlag
ISBN: 9789176971888

Älskaren av Pia Kask