Hårmästarens familj av Gunilla Tähti Wigge

En feelgood i tre generationer om drömmar, kärlek och vänskap.

Howard Hill lever ett ganska bekymmersfritt liv som säljare, med ett gott hjärta och en god blick för kvinnor. När hans bil går sönder i Alingsås tar han istället över en frisersalong där han möter Iris och blir blixtförälskad. En dag får han en möjlighet att gå på frisörutbildning i London och han reser dit. Det som händer i London stannar i London- eller?

Iris och Howard får en dotter Maria, och en stor del av boken handlar om henne. Hur hon lever sitt liv i sin fars fotspår, utan att hon riktigt inser det. Maria vill komma bort från lilla Alingsås och reser till London. Hon pluggar och får vänner. Och hur var det med det där som händer i London??

Den tredje generationen som tar en roll i boken är Marias son Ben som växer upp i Alingsås med sin mamma och mormor. Och även om Howard är död sedan länge så spelar han fortfarande en stor roll i familjens liv.

Boken är lättläst, underhållande och har ett bra flyt i texten. Det finns många små illustrationer som förhöjer texten på vissa sidor. Det gillar jag!

Detta är den första boken in en redan utgiven trilogi.


Boken är utgiven av Visto förlag
ISBN: 9789178850396

Hårmästarens familj av Gunilla Tähti Wigge.  Solängserien