The four Colors av Ankur Agarwal

Ankur är en Indisk poet som bor i Norge och har blivit publicerad i många olika tidskrifter. Detta är hans första bok med en helt fantastisk omslagsbild och de fyra olika färgerna i bokens titel, representerar olika delar av livet. 

Grönt står för födelse och barndom.  Gult möter orättvisa, rädsla och ilska. Lila återfinner drömmar och fantasi medan Röd är acceptans och förståelse. Och kärlek!
Femtio dikter av olika längd, som går genom livets alla skeden. Språket är lent och följsamt och min engelska är nog bättre än det känns, men jag är väldigt o-van. Det kan ju också bero på att texterna är skriven på indisk engelska. Det är många fina dikter och tänkvärdheter om livet, bland annat den här: 

Often,
a wind comes blows the sky away, 
leaving holes in the trees 
and songs in the hearts.

But often,
the wind comes when men are asleep. 


Boken är utgiven av Hawakal publishers 
ISBN: 9788194527329