Mysteriet med de gömda skriftrullarna av MJ Thomas

Bibeln är en samling böcker som här, genom anpassade äventyr för åldern 9-12, ger barnen en ingång till några av dess mest kända berättelser.

I ramberättelsen så ska syskonen Peter och Mary och deras hund Hank vara hos gammelmorbror Solomon, medan deras föräldrar ska resa till Afrika. Barnen ser inte riktig fram emot det, för vad kan man göra hos en gammal farbror? Det visar sig ganska omgående att det kan hända nästan vad som helst! Huset är fyllt med gamla statyer, kartor och prylar och Salomon har en historia att berätta om vart enda ett av dem.

I ett av rummen finns en samling skriftrullar som på ett magiskt sätt låter barnen färdas tillbaka i tiden och uppleva några av Bibelns spännande äventyr. De måste leta efter ledtrådar och lösa hemligheter för att kunna åka tillbaka till sin egen tid, för att inte fastna i det förflutna. Under dessa resor möter de både herdar, vilda djur, änglar och kungar.

Varje bok avslutas med texthänvisningar i Bibeln om man blir nyfiken på att läsa den ursprungliga texten som ligger till grund för äventyret. Jag tycker om bokserien som är fylld med fina illustrationer och lättillgängliga texter.

De olika böckerna och deras teman är:

Resan till skapelsen, Barnen och hunden svävar omkring i ett stort mörker. Det var innan världen blev till- De får uppleva jordens skapelse, träffa ängeln Mikael och en orm i lustgården.

Jakten på Arken, handlar om hur de hjälper de Noa och hans familj att bygga klart arken innan floden kommer.

Den stora flykten, som är del tre, hamnar barnen i Egypten, precis innan Moses ska leda folket ur landet. Efter alla plågor som drabbar landet, så följer barnen med via Röda havet.

Den fjärde boken, Spionerna i Jeriko, leder dem till ett hemligt uppdrag i Jeriko, precis när israeliterna är på väg in och barnen hjälper sin nya vän till säkerhet.

De möter Den store krigaren, David, som är en ung herde. De får senare honom i den stora kampen mellan David och Goliat, och barnen strider återigen mot den mörka mannen.

När Lejonets rytande den forntida storstaden Babel är Daniels makt hotad av översteprästen som slänger ner honom i Lejongropen. Syskonen möter honom och ställs mot sin svåraste fiende någonsin.

Konungens födelse är den sista, senast utkomna, delen. Peter och Mary reser de till Betlehem som nu är en del av romarriket och de får vara med i stallet och möta en alldeles nyfödd Jesus.


Serien är utgiven av Bornelings förlag
ISBN:
Resan till skapelsen 9789173172561
Jakten på Arken 978917317257
Den stora flykten 9789173172660
Spionerna i Jeriko 9789173172769
Den store krigaren 9789173172776
Lejonets rytande 9789173172837
Konungens födelse 9789173172844