En evighet från dig av Jenny Colgan

Lissie är sjuksköterska och arbetar i ett stressigt område i London.
Efter ett hembesök så blir hon vittne till en otäck smitningsolycka där en ung kille dör. Det tar henne hårt och hon erbjuds möjligheten till en paus från den hektiska vardagen och samtidigt fortsätta arbeta. Genom att byta jobb och boende med en annan sjuksköterska i lugna Kirrinfeif, vid Loch Ness strand i Skottland. 

Cormac är fd yrkesmilitär som sökte sig till Skottlands lugn och där trivs han, men nu börjar han bli lite rastlös. Kanske är ett par månader i London precis vad han behöver? 

De möts aldrig, men måste ha mejlkontakt kring deras patienter och deras välmående. Det är inte helt okomplicerat att ta över varandras boende, arbete och vänner så deras mejl glider efterhand över till mer vardagliga ting och blir ett stöd för varandra. 

Jag gillar Colgans böcker. De är lättlästa, charmiga och med en enkel dramaturgi. Även om det är lite mer fart i denna som till hälften utspelar sig i London. Det är roligt att återse Nina och Zoey från de tidigare böckerna från Kirrinfief även om de bara är bifigurer denna gång. Men det gör det möjligt att läsa denna fristående.

Mina recensioner av del ett och två hittar du här: 
Den lilla bokhandeln i hamnen 
Den lilla bokhandeln runt hörnet


Boken är utgiven av Norsteds förlag
ISBN9789113112848