Spegelbilden av Joseph A Davis

Detta är den andra boken i serien “Kampen om Tusenvärld” och den tar vid ganska precis där den första boken lämnade oss. Du kan läsa min recension av Dunkelstjärnan här

Julia och Edvin är hemma hos mamma igen. Hon gör allt för att se till att de inte kan ta sig tillbaka till tusenvärld. Hon tycker INTE om att de försvann dit. En dag dyker Trubaduren Lars-Gunnar upp och berättar att prins Kasir är hotad till livet. Då trotsar de sin mor och tar sig åter igenom porten till Tusenvärld.

I Paradisium har mörkret krupit in ända in på Akademin och det är svårt att veta vem som är vän och vem som är fiende. Pallantu erbjuder privatlektioner för att Julia ska kunna utveckla sin förmåga och hon kämpar för att lära sig språket.
För att rädda Kasir så kommer de behöva pröva och utöka sina krafter. Julia drömmer om en spegelvänd värld, där fördunklarna lyckats ta sig igenom stadens murar. Är det bara en dröm? Vågar hon lita på Den Store Skaparens tjänare, Malvus, som erbjuder sig att vägleda henne i den spegelvända världen?

Det är en spännande bok med förtrollande världar, flygande hästar, magiska ting och stark vänskap. Jag tycker om att karaktärerna växer och att vi får följa med på deras resa som vindlar sig fram. Hur Edvin tvivlar på sig själv och hur Julia stöder honom. Hur hon kämpar med att lära sig Sualliska, så hennes krafter kan fungera även på de som inte förstår hennes språk. De fina illustrationer i boken ger en glimt in till den magiska världen Tusenvärld.


Boken är utgiven av Stevali förlag 
ISBN: 9789189228252