Ingen ond man av Leif Appelgren

I ett parkeringsgarage i Tensta blir en ung kvinna våldtagen av ett gäng killar. Detta startar en hel kedja av händelser. 

Abdi hittas torterad och mördad och kommissarie Irina och hennes grupp kopplas in för att utreda fallet, tillsammans med kammaråklagare Mats Ljunggren.  Eftersom Abdi är ledare för ett av de kriminella nätverken i Stockholm befaras en stor risk för vedergällning. Polisen håller Abdis närmsta killar, Karim och Slobodan, under uppsikt för att se om det är något på gång. Utredarna hittar en koppling till en tidigare gruppvåldtäkt av en ung kvinna från en finare del av staden. En händelse som påverkade hela hennes familj och pojkvän.

En spännande bok om våldet i en kriminell förort som sprider sig in till överklassmiljöerna. Det är inte alltid så enkelt att se vem som är god och vem som är ond. Välskriven och detaljrik i både personporträtt och miljöer. Stundtals riktigt obehaglig och brutal, men intressant att följa de båda händelserna, utredningen, domstolsförhandlingarna och efterspelet både från familjens och förövarnas perspektiv. 

Det är en debutant och första boken i en serie om åklagare Mats Ljunggren. 


Boken är utgiven av Lind & Co
ISBN: 9789179035440