Tilly och de förlorade sagorna av Anna James

Den magiska bokhandeln

Tilly är bokvandrare, precis som de andra i hennes familj. Det finns en hel hemlig organisation av människor som på riktigt kan gå in i böckerna, prata och interagera med karaktärerna de möter. Om man inte passar sig så kan man gå vilse och fastna i boken. Det hände Tillys mamma, i första boken i serien. 

I denna boken är det problem på underbibilioteket, bokvandrarnas hemliga bibliotek. Det finns folk som vill blockera möjligheten till att bokvandra, för det är något som påverkar att magin läcker ur böckerna. Den måste ju försvaras och bevaras.
Tilly och hennes vän Oscar åker till Paris för att hälsa på hans pappa. Där hamnar de av en händelse på det franska underbiblioteket på jakt efter en speciell bok. 

På sin vandring så möter de märkliga saker; Bokkaraktärer har försvunnit, sagorna blandas ihop och det finns många och stora hål i berättelserna. Är det detta som är orsaken till den läckande magin? Vad är det som händer!

Det är en mycket härlig bok som beskriver den känslan som faktiskt uppstår emellanåt- Att vara mitt i boken och delta i intrigen. Den funkar jättebra att läsa som vuxen, men är nog mer till en något yngre läsarskara. Skulle vara en perfekt högläsningsbok. Små svarta illustrationer förstärker känslan av att vara i sagan, de tar plats lite som de vill i texten.


Boken är utgiven av Harper Collins 
ISBN: 9789150965308