Fridlysta Fridolf av Josefine Sandblom

Det här är uppföljaren till Selektiva Selma, som jag inte har läst, men den funkade väldigt bra att läsa fristående. Jag tycker inte jag saknar så mycket bakgrund, utan författaren fyller i det som jag behöver veta. 

I Motala bor Fridolf och Selma, ett pensionärspar med en del lite udda egenheter. De hamnar lätt i märkliga situationer och tvekar inte att driva på med galna upptåg. Nu tittar de i hemlighet på lägenhet i Borensberg för att kunna flytta närmre Alex och Eva-Lisa som väntar sitt första gemensamma barn. 
Tonårssonen Gabriel ser fram emot att bli storebror, även om Eva-Lisa tycker att han drar sig undan. De har inte riktigt samma kontakt som tidigare och hennes funderingar över varför hopar sig i hennes tankar. Gabriels pappa tycker inte om den nya familjelyckan och bråkar ganska mycket om typ allt. Ett problem som Selma och Fridolf tar sig an att lösa, på sitt egna sätt.  

Det är en mycket snabb och roligt bok som bjuder på både romantik, vardag, allvar och tonårsproblematik. Jag gillar att den inte är helt enkel och bara dråplig humor, utan det finns en hel del viktiga saker i texten, som jag inte tänker gå närmre in på här. Personerna är härligt utmejslade och balanserar upp varandra bra. 

En bok som jag tror att många, på ett eller annat sätt, kan känna igen sig i, även om det kanske är aningens tillspetsat. 


Boken är utgiven av Lind & Co 
ISBN:  9789179035570